Skip to content
✓ 40 jaar ervaring ✓ 24 maanden garantie ✓ Geen transportkosten ✓ GRATIS advies

Voorkomen van overbelading? dynamisch-asweegsysteem-w-xl-optiesWelke mogelijkheid biedt een asweegsysteem tegen overbelading van voertuigen?

Het voorkomen van overbelading van voertuigen is zeer eenvoudig. Een asweegsysteem is het middel bij uitstek om overbelading van een voertuig te voorkomen. Dit systeem stelt per as het gewicht vast. In tegenstelling tot een weegbrug want die kan alleen het totaalgewicht van een vrachtwagen vast stellen

Wegingen per as vast leggen met bijvoorbeeld:

  • een thermische printer, inclusief afdruk datum en ook de tijd
  • alibigeheugen (export naar Excel)
  • een USB kit voor opslag en verdere verwerking

Bekijk ons assortiment asweegsystemen

Controle door de overheid

Om overbelading te voorkomen controleert de overheid voertuigen in overeenstemming met de wetgeving en in het kader van verkeersveiligheid en onderhoudskosten van het wegennet.
Dat gebeurd  door middel van weegapparatuur geplaatst op autosnelwegen en de voornaamste verkeersassen.

Er gaat geen dag voorbij zonder dat de berichtgeving meldt dat een vrachtwagen zijn lading of een deel ervan verloren heeft. Gekanteld of betrokken is in een verkeersongeval. Om deze incidenten te verklaren kunnen een aantal oorzaken op een rijtje gezet worden (slecht stouwen van de lading, overlading van het voertuig, enz…).
Daarenboven beïnvloeden ze in grote mate de infrastructuur van ons wegennet. Zo is de te grote asbelasting van de vrachtwagens de voornaamste oorzaak van spoorvorming en de vroegtijdige slijtage van het wegdek.

Hoe controleert de overheid?

Op meer dan 50 punten in het land word gecontroleerd op overbelading met in de weg geïntegreerde weegplateaus. Met als doelstelling overlading van de assen van een vrachtwagen vast te stellen.

Met een statisch weegsysteem kunt u uw voertuigen per as wegen en de aslasten controleren en te hoge aslasten voorkomen.

Voorkomen van hoge boetes

U wilt overbelading van voertuigen voorkomen? Bekijk voor meer informatie onze asweegsystemen.

Back To Top